3 ינואר 11

פגישה עם הרקטור פרופ' שרה סטרומזה

מאת מוטי ברכאן מנהל מרכז ההדרכה אולפני רדיו מולטימדיה הר הצופים

תמונה כללית:

מרכז ההדרכה למקצועות המדיה האלקטרונית באולפני רדיו הר הצופים נועד להעניק לסטודנטים מכל הפקולטות, אפשרות ללמוד בסדנאות תקשורת מעשית: כתיבה לרדיו טלוויזיה ואינטרנט, עבודת רדיו בסיסית – הקלטה ועריכה, הופעה מול מצלמה וקהל, ושידור חי ברדיו.

הסדנאות עוסקות בחומרים מתחום המחקר באוניברסיטה. המטרה המעשית היא שהתוצאה הסופית בסדנה, הראיון או הכתבה ישודרו ברדיו המסחרי ובטלוויזיה באינטרנט ביוטיוב.

בדף סיפורי הרדיו והתסכיתים ניתן גם לשמוע מגוון של תסכיתים מספרות קנונית ועכשווית. תלמידי תיכון נעזרים בתסכיתים בלימודיהם ובחינות הבגרות בהמלצת משרד החינוך. זו פעילות הקושרת את האוניברסיטה אל הקהילה.

הדגמות לפעילות ניתן לראות באתר http://msradio.huji.ac.il  ,אודותינו, בלינק הזה: http://msradio.huji.ac.il/matzav.htm 

סדנת השידור החי, סטאג', התגבשה במהלך השנים האחרונות לעבודה משותפת של סטודנטים, אורחים, אומנים, ופעילות שלושה רכזים. כולם חברה צעירים משוגעים לדבר המתחברים אל קהל אומנים ידועים וחדשים כמו ברי סחרוב, אלון אולארצ'יק ואמנים מחו"ל המוכרים מאד לקהל חובבי המוסיקה העכשווית - הרוק והאינדי למינהו. האווירה שנוצרה באולפנים בעיקר בלילה – שעות השידור שקיבלנו מקול ישראל- היא אווירה חמה ביתית והיא פורצת אל מחוץ לאולפן אל החיים הצעירים בחוץ, במועדונים בתיקלוטים  בהרצאות וסרטים על מוסיקת הרוק והז'אנרים החדשים. זו סביבת לימודים מיוחדת. לא פרונטאלית. היא חיה ונושמת בשטח. להוראה כזאת נחוצה סביבה חמה ותומכת. חופש יצירתי.  יש כאן אהבה! לא הייתי רוצה לאבד את זה.

הבקשה שלי היא לנסות ולמצוא פתרון ביניים לשנה הקרובה עד שנעלה על פתרון יציב יותר, אולי דרך עמותה הקשורה לאוניברסיטה. למחלקה לתקשורת אין תקציב של 88 אלף שקל בשנה להעסיק את שלושת הרכזים הפעילים בשידור החי. הם מקבלים שכר סטודנטים. הרכזים מעבירים תוכניות לאתר icast ששם ההאזנה טובה. זה הלינק: http://www.icast.co.il/SearchResults.aspx?c=67&s=  

קול ישראל סיפק לנו תדר 106 אפ אם ששותפות לו בארץ 40  תחנות שידור, די צפופות עם משדרים חלשים. אין האזנה רצינית ורייטינג בתנאים כאלה. התדר הזה מתאים להדרכה אבל לא לפריסה רחבה.

הייתי רוצה בעזרת הרכזים להגיע גם לתחנות אחרות. למשל לרדיו ירושלים המסחרי. ובסוף הדרך למצוא תורם שיאפשר הקמת מרכז שידורים מעין קפה תיאטרון כאן בקמפוס ובמרכז הזה ישדרו טלוויזיה ורדיו ותהיה פעילות חברתית חופשית של צעירים שיְחַיוּ את הקמפוס בשעות הלילה. אני חושב שזה מצוין לאוניברסיטה. וגם מתחרה רציני מול קמפוסים אחרים המנסים למשוך אליהם כמה שיותר סטודנטים.

אני מציע שתבואי לבקר אותנו בזמן נוח לך ואולי ניתן לצרף את הנשיא ואת המנכ"לית. לפגוש את החברה בשידור ולראות את הפעילות. לנסות להציל נכס אנושי שיועיל לאוניברסיטה.

מטרות :

1 . בטווח המידי - עזרה ראשונה לשנה הקרובה (כ- 7000  ש.ח בחודש) לשמור את הנכס

     האנושי, המומנטום שנוצר. שמירה על אווירת שידור כחלק מסטאג' ואימון לכל הסטודנטים

     מכל הפקולטות.

      

2 . הפקת תוכנית מוסיקאלית עכשווית לשידור בתחנה חזקה יותר (רדיו ירושלים למשל)

     המגיעה בתדר אפ אם לקהל צעיר גדול יותר. בחסות האוניברסיטה העברית.

  

3 . יצירת תוכנית אקדמית לשידור ברדיו ירושלים או ברשות השידור. שעה אקדמית. לכך נדרש

     תקציב למנחה ועוזרת הפקה באוניברסיטה. ההקלטות יתבצעו באולפני הר הצופים. על ידי

     הרכזים. יתכן שרדיו ירושלים יספק קו שידור לשידור חי.

 

4 . פתרון ארוך טווח דרך עמותה ליד האוניברסיטה אולי.

  

5 . בטווח הרחוק  -  מרכז שידורים טלוויזיה ורדיו - שיתוף סטודנטים מכל הפקולטות בהפקת

     טלוויזיה ורדיו במרכז שדורים במתחם מסעדת חינוך לשעבר ובו ימוקמו מצלמות טלוויזיה

     ומיקרופונים בתפאורה של קפה תיאטרון . שם יוכלו סטודנטים וקהל ירושלמי להתכנס לכוס

     קפה ועוגה או סנק ובירה ויצפו במופעים או ראיונות שיצולמו וישודרו ביוטיוב  ובערוצים

     אחרים . ויותר מזה. למשל הפקות של בית משפט מצולם. סימולציה של תיקים ידועים כאימון

     לסטודנטים למשפטים, ותיקים וירטואליים ונושאים שלא הגיעו לכדי מימוש.

 

 

(נמסרו דפי עצומה של הרכזים והשדרנים וכתבות בעיתונים)